.

Related Posts with Thumbnails

mandag den 21. juni 2010

Laks i fad med kokosmælk....nåh ja, og så lige tirsdagens opgave, uge 25 :)

Ja, tirsdag kom du bare an, for vi er klar med vand og sæbe :D

Tirsdag er vi i kontoret, og vi skal ordne vores mindstemål, og dernæst skal vi lige vaske dørkarme og dørkanter på kontorets dør(e)! Mere er der ikke at sige, let's get it done :)

Og så vil jeg nemlig gå videre til den lakseret, jeg opfandt i weekenden. Jeg elsker den slags nemme retter, hvor man putter alting i et fad og nemt tryller lækker mad frem. Husk du skal spise fisk to gange om ugen :)

Hvis du skal have gæster, blander du bare alt til saucen i fadet som beskrevet, inden de kommer. Der er frosne grønsager i, så det kan sagtens stå ude på køkkenbordet en time eller to uden at blive dårligt. Det eneste, du så mangler, er at bage det og tilsætte fisken, samt koge ris - et voilà!

Laks i fad med kokosmælk (4 voksne og 2 børn)

Ingredienser:
  • En klat smør
  • 1 stort løg, hakket
  • 2 peberfrugter
  • 1 rød chili, hakket
  • 1-2 cm revet ingefær
  • 1 bundt forårsløg
  • ½ pose frosne sukkerærter
  • et drys frosne champignons
  • 1 dåse flåede tomater
  • et lille glas vand
  • 2 dåser kokosmælk
  • 2 fiskebouillonterninger, hakket
  • 8 laksefileter uden skind, gerne fra frost (optøede)
Krydderier efter smag:
  • stærk karry
  • Thai curry
  • stødt koriander
  • Lime peber
  • Garam Marsala
  • Citronpeber
  • Salt og Peber
Tilbehør:
Parboiled ris med vilde ris.

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 gader. Smør et stort, ildfast fad med smør. Skær grønsagerne ud i passende stykker og læg dem i fadet sammen med revet ingefær, hakket løg og chili, hakkede bouillonterninger, frosne grønsager, krydderier og væske. Laksen skal ikke med endnu, så det gør ikke noget, at fadet bliver fyldt op, vi tager noget af saucen fra senere.

Bag grønsagssaucen godt igennem ca. 45 minutter ved 200 grader. Tag derefter fadet ud. Kog nu risene.

Smag saucen i fadet til med flere krydderier, hvis du ikke er tilfreds. Tag ca. halvdelen af saucen fra og kom den i en lille gryde - sæt det til at simre over middel varme uden låg, så det tykner lidt, husk at røre.

Læg nu de 8 stykker laks hen over saucen i fadet, drys med lidt ekstra krydderier og sæt fadet i ovnen i 15-18 minutter (ikke for længe - tjek at laksen er gennembagt, men ikke tør - den skal falde fra hinanden, men skal stadig gerne se saftig ud).

Velbekomme. Giv evt. groft brød til også, så har I riiiigeligt mad :)
"Lak" siger min datter - det var næsten et af hendes første ord (= laks).

Desværre fik jeg ikke taget et billede af retten, så I må nøjes med ham her:


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Populære indlæg